Gert Jan Smit en Anna de Bruyckere

Lezing Gert Jan Smit & Anna de Bruyckere

17 juni 2021 19.30-20.30 uur

Titel:  Etty Hillesum, een mystica?

 

‘Het Werk’ van Etty Hillesum ademt grote sensibiliteit en spiritualiteit. Maar kan dat mystiek heten?

Een vraag die in deze lezing centraal staat.

 

Over de sprekers

Gert Jan Smit (Zeist,1951) was Universiteitspredikant in Middelburg. Hij maakte 20 jaar deel uit van de redactie van ‘In de Waagschaal’, tijdschrift voor theologie, cultuur en politiek. Gert Jan was voorzitter van de Raad van Kerken in Zeeland. Sinds 2015 is hij vrijwilliger bij het Etty Hillesum Onderzoekscentrum (EHOC).

Anna de Bruyckere (Middelburg, 1987) is schrijver, performer, filosoof en liefhebber van Etty Hillesums werk. In samenwerking met Kunsteducatie Walcheren, het Etty Hillesum Onderzoekscentrum en beeldend kunstenaars Bo de Jong en Liesbeth Labeur zette ze het educatieproject, ‘Etty Hillesum: worden wie je bent’ op. Voor dat project geeft ze workshops dagboek schrijven aan Zeeuwse basisschoolkinderen. In 2020 verscheen haar poëziedebuut ‘Voor permanente bewoning’ bij uitgeverij Cossee (Amsterdam).

Deze lezing is onderdeel van een serie online events die het Etty Hillesum Centrum Deventer en het pas opgerichte Etty Hillesum Huis Middelburg gezamenlijk organiseren. Door de lezingen bij te wonen steunt u zowel de crowdfundingcampagne van het Etty Hillesum Huis en het Deventer Centrum dat dit jaar 25 jaar bestaat.

 

**TICKETS**

U kunt deelnemen aan de lezing door het aanmeldingsformulier op deze pagina in te vullen en een betaling van €10, – over te maken. Nadat wij uw aanmelding en de betaling hebben ontvangen, ontvangt u binnen een dag een bevestiging per e-mail.

Als u deze bevestigingsmail niet ontvangt, controleer dan uw spam / junk-map.

Met uw bijdrage helpt u ons om meer activiteiten, lezingen en workshops te realiseren!

Hartelijk bedankt voor uw steun!

Totaal bedrag € -