Finissage Expositie & Lezing over Marijke Dijkstra’s werk

Inschrijven

Lecture Marijke Dijkstra
gratis
Available Tickets: 17
Het Lecture Marijke Dijkstra ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Tijd

5:00 pm - 6:00 pm
 
In een powerpoint-lezing over haar eigen werk vertelt Marijke iets over het ontstaan van haar schilderijen. Soms zijn het dramatische of juist ook ontroerende gebeurtenissen die geleid hebben tot een werk, de ene keer uitgedrukt in subtiel kleurgebruik, de andere keer in felle kleurtegenstellingen. Je zou het kunnen zien als een levensverhaal in kleur, stille getuigen van een schildersloopbaan die een halve eeuw geleden begon in Middelburg.
 
Marijke Dijkstra is kunstenaar en sinds de oprichting van het Etty Hillesum Centrum in 1996 als vrijwilliger verbonden aan dit Centrum in Deventer. Ze begeleidt de jaarlijkse leesgroep over Etty’s dagboek en geeft in het hele land lezingen over Etty. Ze ziet in Etty’s manier van mens-zijn en mens-blijven, ook in de moeilijkste oorlogsomstandigheden, een inspiratiebron en voorbeeld van ongekende levensmoed. Deze inspiratie komt ook tot uiting in haar kunst.

 

Dit is het slotevenement van Marijke’s tentoonstelling, de toegang is gratis. Na de lezing worden er drankjes en hapjes geserveerd!