TITELBILD-ALEX-21-Okt-2

 Lezing Alexandra Nagel

 Etty en de problemen van het handlezen

Iedere Etty Hillesum-lezer weet dat Etty Hillesum door de handlezer Julius Spier op het spoor is gezet om haar dagboek te gaan schrijven en dat zij zijn lessen is gaan volgen om zelf te leren handlezen. Elke dagboekschrift en elke brief die van Etty boven water is gekomen, is in haar verzameld werk opgenomen. Maar wat te doen met de handanalyseverslagen die zij heeft geschreven en waarvan er enkele zijn bewaard? Met die teksten lopen we onmiddellijk tegen één van de problemen van het handlezen aan. Hoor meer hierover op 21 oktober! 

 

Over de spreker

Alexandra Nagel promoveerde in 2020 aan de Universiteit Leiden. Het onderwerp van haar proefschrift was Julius Spier die, tijdens haar MA-studie in de geschiedenis van de westerse esoterie aan de Universiteit van Amsterdam, op haar pad kwam. Alexandra heeft verschillende artikelen gepubliceerd, gebaseerd op nieuw materiaal over Etty Hillesum en mensen die in haar dagboek worden genoemd. Naast Spier zijn dit: Henny Tideman, Hertha Levi, Leonie Snatager, Liesl en Werner Levie, Jan Bool en Aimé van Santen.

 

**TICKETS**

U kunt deelnemen aan de lezing door het aanmeldingsformulier op deze pagina in te vullen en een betaling van €10,- over te maken. Nadat wij uw aanmelding en de betaling hebben ontvangen, ontvangt u binnen een dag een bevestiging per e-mail.

Als u deze bevestigingsmail niet ontvangt, controleer dan uw spam / junk-map.

Met uw bijdrage steunt u tevens de crowdfundingscampagne van het Etty Hillesum Huis en helpt u ons om meer activiteiten, lezingen en workshops te realiseren!

Hartelijk bedankt voor uw steun!

Totaal bedrag € -