interview Judith Koelemijer
 

Een interview met Judith Koelemeijer

Schrijfster Judith Koelemeijer werkt sinds enkele jaren aan de biografie van Etty Hillesum. Op 23 september wordt zij geïnterviewd over haar werk. Wat waren haar belangrijkste vragen tijdens het onderzoek? Met wie kon zij nog over Etty Hillesum praten? En hoe en waar vond de biografe nieuwe bronnen?

In een gesprek met Gerja Meima, directeur van het Etty Hillesum Centrum in Deventer, zal Judith verschillende aspecten proberen bloot te leggen van het gecompliceerde werk waarmee zij de afgelopen jaren werd geconfronteerd.

Tijdens haar onderzoek werd Judith gevolgd door een crew van de Nederlandse televisie. Op 4 mei zond de NOS deze documentaire uit: Etty Hillesum – zoektocht naar een schrijfster in oorlogstijd.

 

Over de schrijfster

Judith Koelemeijer (1967) schrijft verhalende non-fictie. Zij studeerde Nederlands en Cultuurgeschiedenis en werkte enkele jaren als journalist voor de Volkskrant. In 2001 werd haar boek Het Zwijgen van Maria Zachea gepubliceerd, waarvan meer dan 350.000 exemplaren werden verkocht. Haar volgende boeken werden ook bestsellers. De biografie over Etty Hillesum verschijnt in het voorjaar van 2022.

 

**TICKETS**

U kunt deelnemen aan de lezing door het aanmeldingsformulier op deze pagina in te vullen en een betaling van €10,- over te maken. Nadat wij uw aanmelding en de betaling hebben ontvangen, ontvangt u binnen een dag een bevestiging per e-mail.

Als u deze bevestigingsmail niet ontvangt, controleer dan uw spam / junk-map.

Met uw bijdrage steunt u tevens de crowdfundingscampagne van het Etty Hillesum Huis en helpt u ons om meer activiteiten, lezingen en workshops te realiseren!

Hartelijk bedankt voor uw steun!

Totaal bedrag € -