Vijwilliger worden

Bouw mee aan het Etty Hillesum Huis!

Houdt u van geschiedenis en literatuur en bent u iemand die maatschappelijk betrokken is? Dan zijn wij op zoek naar u!! Het geboortehuis van de in Middelburg geboren Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum opende in september 2022 haar deuren. Het Etty Hillesum Huis is na het eerste succesvolle jaar op zoek naar betrokken vrijwilligers die ons huidige team komen versterken en hun talenten willen inzetten om bij te dragen aan de missie van het Etty Hillesum Huis. Wij hebben verschillende uitdagende functies waarin ruimte is voor eigen inbreng, creativiteit en zelfontplooiing. Kortom, wij bieden een interessante, uitdagende en gezellige werkplek.

Over deze functie

Houdt u van gezelligheid en vindt u het fijn om mensen zich welkom te laten voelen en beheerst u het Nederlands en Engels, dan bent u zeer geschikt om als gastheer-gastvrouw het Etty Hillesum Huis te versterken.

U ontvangt de bezoekers bij binnenkomst aan de balie en voorziet hen van informatie over het huis. U verkoopt de tickets en de artikelen in het winkeltje. U bent beschikbaar om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Gewenste eigenschappen kandidaat

Interesse in geschiedenis, met name de Tweede Wereldoorlog. Sociaal ingesteld, houdt van sfeer en gezelligheid. Goede beheersing van het Nederlands en Engels. Kennis van Duits of Frans is ook zeer welkom.

Werkdagen en -tijden

Tijdens openingsuren van het huis, bent u bij voorkeur een vast dagdeel van de week beschikbaar. Maar flexibele inroostering is ook mogelijk. Wij vragen u om minimaal twee dagdelen per maand beschikbaar te zijn.
De openingsuren zijn: donderdag t/m vrijdag 13.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00.

Over deze functie

Heeft u hart voor de jeugd en is lesgeven een passie, dan is de educatieve afdeling van het Etty Hillesum Huis wat u zoekt. In teamverband werkt u aan het opzetten van educatieve programma’s en het maken van lesbrieven. U verzorgt oa gastlessen op scholen, workshops in het Etty Hillesum Huis en u geeft rondleidingen in groepsverband.

Gewenste eigenschappen kandidaat

U heeft een onderwijsachtergrond of volgt een onderwijskundige opleiding. U kunt goed in teamverband werken. Daarnaast heeft u een grote maatschappelijke betrokkenheid, interesse in geschiedenis, met name de Tweede Wereldoorlog en de bestrijding van discriminatie en antisemitisme.

 

Bent u thuis in de digitale wereld, creatief en beheerst u het Nederlands en Engels vloeiend in geschrift dan zien wij u graag in ons ICT team. U beheert de website samen met de webbeheerder en u draagt zorg voor de content van de website. U heeft in een klein team van 3 personen de verantwoordelijkheid voor de social media.

U bent creatief, initiatiefrijk, communicatief sterk en u beschikt over organisatietalent. De afdeling evenementen is dan de juiste plek voor u. Het Etty Hillesum Huis organiseert verschillende activiteiten, van online lezingen tot muziekmiddagen en verschillende workshops.

U neemt tevens zelf het initiatief voor evenementen en verschillende publieksactiviteiten. U legt contact met de samenwerkende organisaties. U benadert sprekers voor lezingen en denkt mee over de publiciteit, maakt de planning en verzorgt de uitnodigingen.

We zijn op zoek naar zeer praktische klussers die moeiteloos huishoudelijke apparaten kunnen monteren, afstellen en verzorgen. Daarnaast ben je in staat om te helpen bij het inrichten van tentoonstellingen en het aanpassen van kamers. Je zorgt ervoor dat de omstandigheden in huis optimaal zijn en dat alles naar behoren functioneert.

Aanmeldformulier