Vijwilliger worden

Over deze functie

Wij zijn op zoek naar gastvrouwen/-heren die ons huidige team komen versterken nu het geboortehuis van Etty Hillesum aan het Molenwater in Middelburg binnenkort (juni 2022) haar deuren zal openen.

U ontvangt de bezoekers bij binnenkomst aan de balie en voorziet hen van informatie over het huis. U verkoopt de tickets en de artikelen in het winkeltje. U bent beschikbaar om vragen van bezoekers te beantwoorden. In de voorkamer van het huis is tevens het kleine café en ontmoetingsplaats. Hier komen bezoekers voor een kop koffie of thee en Joodse zoetigheden. U helpt bij het serveren van de koffie/thee en zoetigheden.

Houdt u van gezelligheid en vindt u het fijn om mensen zich welkom te laten voelen en beheerst u het Nederlands en Engels? Dan hopen we dat u ons team als gastvrouw/-heer wilt komen versterken.

Gewenste eigenschappen kandidaat

Interesse in geschiedenis, met name de Tweede Wereldoorlog. Sociaal ingesteld, houdt van sfeer en gezelligheid. Goede beheersing van het Nederlands en Engels. Kennis van Duits of Frans is ook zeer welkom.

Werkdagen en -tijden

Tijdens openingsuren van het huis, bent u bij voorkeur een vast dagdeel van de week beschikbaar. Maar flexibele inroostering is ook mogelijk. Wij vragen u om minimaal twee dagdelen per maand beschikbaar te zijn.
De openingsuren zijn: woensdag t/m vrijdag 13.00 – 17.00 uur, zaterdag 11.00 – 17.00, en koopzondagen 13.00 – 17.00 uur.

Over deze functie

Wij zijn op zoek naar vrijwillige educatiemedewerkers die ons huidige team komen versterken nu het geboortehuis van Etty Hillesum aan het Molenwater in Middelburg binnenkort (juni 2022) haar deuren zal openen. De educatiemedewerkers verzorgen gastlessen op scholen, workshops in het Etty Hillesum Huis en geven rondleidingen in groepsverband.

Het geboortehuis van de in Middelburg geboren, Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum, opent namelijk in juni 2022 haar deuren. Het Etty Hillesum Huis wil de herinnering aan deze bijzondere dagboekschrijfster en haar lotgenoten levend houden en bijdragen aan kennis en inzicht over een periode van vervolging en onderdrukking. Daarnaast neemt het huis de belangrijke maatschappelijke rol op zich om bij te dragen aan bewustwording (en bestrijding) van het hedendaagse antisemitisme. In dat kader verzorgt het Etty Hillesum Huis diverse educatieprojecten voor het basis-, middelbaar- en hoger onderwijs.

Gewenste eigenschappen kandidaat

U heeft een onderwijsachtergrond of volgt een onderwijskundige opleiding. U kunt goed in teamverband werken. Daarnaast heeft u een grote maatschappelijke betrokkenheid, interesse in geschiedenis, met name de Tweede Wereldoorlog en de bestrijding van discriminatie en antisemitisme.

 

Werkdagen en -tijden

Flexibel, in overleg.

Aanmeldformulier