Leeskring

Leeskring Het verzameld werk

Etty Hillesum werd op 15 januari 1914 geboren in Middelburg. Haar geboortehuis, Molenwater 77, is nu een centrum voor educatie, wetenschap, kunst en cultuur. Vanuit dit Huis wordt de herinnering aan Etty Hillesum en haar lotgenoten levend gehouden. Het Huis levert een bijdrage aan de
verspreiding van kennis en inzicht over een periode van vervolging en onderdrukking, een tijd waarin mensen geconfronteerd werden met oorlog en dictatuur. Etty ’s gedachtegoed is nog steeds actueel.

In oktober 2024 start weer een nieuwe leeskring. Dit keer staat de volledige uitgave van de nagelaten geschriften van Etty Hillesum centraal, haar dagboek en brieven (periode 1941-1943). Wie was zij, wat hield haar bezig, welke keuzes maakte zij en waarom. Hierover gaan we met elkaar in gesprek. De vraag wat zij ook nu nog voor ons betekent komt daarbij zeker aan de orde.

De leeskring is voor iedereen die nader kennis wil maken met de dagboeken van Etty Hillesum.

Informatiebijeenkomst

Het Etty Hillesum Huis vindt het belangrijk goed aan te sluiten bij de wensen van de deelnemers. Daarom is er eerst een informatiebijeenkomst. U bepaalt daarna of u zich wilt inschrijven.

Datum informatiebijeenkomst:
vrijdag 27 september 2024
Plaats: Etty Hillesum Huis, Molenwater 77, Middelburg
Tijd: 16.00 – 17. 00
Meer informatie en opgave (niet verplicht): info@ettyhillesumhuis.nl

Deelname aan de bijeenkomst op 27 september is gratis. Aanmelden is fijn maar niet verplicht.

Facebook
Twitter
LinkedIn