Opening Etty Hillesum Huis

Opening Etty Hillesum Huis

Op zondag 18 september was het eindelijk zover! De opening van het Etty Hillesum Huis aan het Molenwater 77 waar Etty op 15 januari 1914 het levenslicht zag.

Het was een bijzondere dag met mooie, inspirerende lezingen, met muziek en voordrachten, de onthulling van de nieuwe plaquette en het prachtige kunstwerk van Juul Kortekaas dat nu de achtertuin van Etty’s geboortehuis siert.

Vanaf heden is het Etty Hillesum Huis geopend en is ons mooie expositie te bezoeken met bijzondere stukken en het café in de voorkamer voor goede koffie en uitzicht op het Molenwaterpark. Het onderzoekscentrum dat Prof. dr. Klaas Smelik oprichtte is op de eerste etage gehuisvest en zal aan het eind van het najaar gereed zijn voor bezoekers.

De stichting Etty Hillesum Huis wil is de Stichting tot het Verschaffen van Woningen aan Minvermogenden zeer erkentelijk. Ook willen wij van harte de Provincie Zeeland, de Gemeente Middelburg en de Duitse ambassade danken voor de financiële steun om het Etty Hillesum Huis te realiseren. Ook het Vfonds, Prins Bernard Cultuur Fonds, VSB Fonds, de Frits Lensvelt Stichting, het Familiefonds Hurgronje, the Nuer Foundation en onze Franse collega’s Les Amis d’ Etty Hillesum zijn wij zeer erkentelijk voor de bijzondere bijdragen. De stichting Synagoge en het JCK in Amsterdam bedanken wij voor de fijne samenwerking.

Daarnaast willen wij iedereen bedanken die door middel van donaties en betrokkenheid heeft bijgedragen aan de realisatie van het Etty Hillesum Huis in Middelburg.

Bezoek het Etty Hillesum Huis:  https://ettyhillesumhuis.nl/bezoeken/

 

Facebook
Twitter
LinkedIn